Önsöz

Artık hayatın prezervatıf kullanma vakti geldi de geçiyor..

9 Ağustos 2022 Salı

Zor Olan Zoru Başarmaktır

        Zor zamanlar güçlü karakterler geliştirir. İyi dostluklar biriktirir. İlişkileri saydamlaştırır. Zayıflıkları eler, gerçeklikle sizi yalnız bırakır. Zor zamanlar basit insanların harcı değildir. Gerçek kahramanlık hikayeleridir. Herkes zor zamanlardan geçer, yalnızca bir kısmı kendi kahramanlık hikayelerini yazabilir. Kalanlar bahane maskeleriyle gizlenir.


        Zaman duygusuz bir boyuttur, bir yanılsamadır. Ona anlam katan duygulardır. Materyalizm dünyanın en acımasız gerçeğidir. İnsanları ne materyalist oldukları için suçlayabilirsiniz, ne de olmalarını engelleyebilirsiniz. Siz yalnızca kendi hayatınızdan sorumlusunuz. Yalnızca siz, kendi hikayelerinizi yazabilirsiniz. Kimse size hayatı altın bir tepside sunmayacak ve zor zamanlar asla bitmeyecek. Aştığınız her bir engel sizi bir sonrakine hazırlayacak. İmkansızlıklarla çevrilse de etrafınız umutsuzluğa kapılmayın. Unutmayın. “ İmkansız, bu dünyayı değiştirebilecek gücü içlerinde keşfetmek yerine, kendilerine sunulan dünyada yaşamayı daha kolay bulan, küçük insanların ortaya attığı büyük bir kelimedir. İmkansız, bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumadır. İmkansız yoktur.

 

        Zamana güvenin. Zaman size elbet gerçeği gösterecektir. Güvenle yaslanabileceğiniz, birlikte mücadele edebileceğiniz “Doğru" insanlar biriktirin. Hayatın basit, yaşamanın zor olduğu bu dünyada; kolay gözüken zor kararlar almanız gerekecektir. Kendinize güvenin, yanınızda olan sizin için çabalayan insanlara güvenin, zamana güvenin. Üzerinizdeki baskı prangalarından kurtulun. Aldığınız kararların arkasında durun. Sizi küçümseyen, suçlayan, kendinizi yetersiz hissettiren, "yardım etmek" adı altında sürekli zarar veren, sizi dibe çeken insanlardan kurtulun. Olduğunuz kişiyi kendinize sürekli hatırlatın. Unutmayın, yapamadıklarınız yapamayacağınız anlamına gelmez. Bugünlere nasıl geldiğinizi hatırlayın. Geçmişte yaşadığınız sorunların nasıl üstesinden geldiğinizi hatırlayın. Her seferinde nasıl küllerinizden doğduğunuzu hatırlayın. Sizi sokmaya çalıştıkları ancak sığamadığınız o kalıpları kırın. Daha iyi bir insan olmak için çabalayın. Daha iradeli bir insan olmak için çabalayın. Sevdikleriniz için çabalayın. Zaman ve hasret iki kardeştir. Birlikte büyürler. Mutlu olduğunuz günlerin hasretiyle savaşın. Kendiniz için savaşın. Sevdiğiniz insanlar için savaşın. Unutmayın gerçek sevginin diktiği dikişi kabirde melekler bile sökemez. Bırakın zaman en iyi dostunuz olsun. Bırakın etrafınız doğrularla dolsun. Bırakın bütün zorluklar bir arada üzerinize gelsin. Hata yapın ama asla korkmayın. Kendinize güvenin. Unutmayın. Kaderinizin de efendisi sizsiniz. Ruhunuzun kaptanı da.

 

Bkz. Tdk https://sozluk.gov.tr/

Doğru: Bir ucundan öbür ucuna kadar yönü değişmeyen, eğri ve çarpık karşıtı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder